Vele inwoners laten op post-its ideeën achter voor de herindeling van de Houttuin. | Foto: Remco Out
Vele inwoners laten op post-its ideeën achter voor de herindeling van de Houttuin. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Herinrichting Houttuin onder vuur

Algemeen

De gemeente Hillegom is druk bezig met de plannen voor de herinrichting van de Houttuin. Het pleintje met de pomp is de volgende stap in de centrumplannen. Woensdagmiddag en avond konden de Hillegommers komen kijken en hun mening geven over tekeningen die er nu liggen.

Door Remco Out

Een paar weken terug had de gemeente al de buurtbewoners uitgenodigd, maar de rest van de Hillegommers hadden ze pas maandag via Facebook uitgenodigd. Door een communicatiefout is de uitnodiging niet op de gemeentepagina terecht gekomen, waardoor Facebook de enige mogelijkheid was om de inwoners te bereiken.

Veel commentaar van inwoners

Het bericht met een schets van de toekomstige Houttuin riep veel reacties op. Vele Hillegommers vonden het niet kunnen dat de gemeente ze nu pas uitnodigde. Ook de schets zelf riep veel commentaar op. Zo miste het hekje om de Wilhelminaboom en vonden velen dat er te weinig bankjes waren. "Op de foto die bij het bericht stond was niet alles op te zien. In de huidige plannen blijft het hekje gewoon om de Wilhelminaboom en er komen meer bankjes dan er op de foto te zien waren", laat projectleider Vincent Lommerse weten.

Alle geïnteresseerden kregen ook de kans om hun ideeën te delen met de gemeente. Er lagen stappels met post-its en grote vellen papier klaar. Ideeën voor de Houttuin waren er genoeg. Zo wilde sommige eenrichtingsweg Molenstraat de huidige kant op laten rijden, terwijl ze in de plannen de rijrichting willen omdraaien. Ook willen veel toch meer bankjes in en om de Houttuin heen hebben.

Eind van de zomer wil de gemeente gaan starten met de herinrichting. Dan willen ze rond de feestdagen de werkzaamheden stil leggen, zodat de ondernemers er geen last van hebben. Uiteindelijk moet alles rond februari klaar zijn.

Uit de krant