De huisarts kan een welzijnsrecept uitschrijven, waarmee je naar het Welzijnskompas kunt. Daar wordt gekeken op welke wijze ze je kunnen helpen om bijvoorbeeld meer onder de mensen te komen.
De huisarts kan een welzijnsrecept uitschrijven, waarmee je naar het Welzijnskompas kunt. Daar wordt gekeken op welke wijze ze je kunnen helpen om bijvoorbeeld meer onder de mensen te komen. Foto: pr

WelzijnsKompas Hillegom en Lisse zoekt welzijnscoaches

Algemeen Vrijwilligers

Regio - WelzijnsKompas Hillegom en Lisse is op zoek naar vrijwilligers die het project Welzijn op Recept ondersteunen als welzijnscoach.

De welzijnscoach kijkt met de klant waar nieuwe mogelijkheden liggen om weer actief deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Samen gaan ze op zoek naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de klant, zoals een leeskring, vrijwilligerswerk of gymastiekles. Soms is er een extra duwtje in de rug nodig en begeleidt de welzijnscoach de klant naar nieuwe activiteiten.

Hoe komt een klant bij WelzijnsKompas terecht? De klant is bij de huisarts geweest met vragen die niet direct medisch opgelost kunnen of hoeven worden. Te denken valt aan: 'Ik voel mij zo alleen en weet niet hoe ik dat kan veranderen' of 'Ik heb geen energie om ergens naar toe te gaan'. De huisarts geeft de klant dan een welzijnsrecept. Samen met een welzijnscoach gaat de klant in gesprek om te kijken welke activiteiten passend zijn.

De enthousiaste vrijwilligers die WelzijnsKompas Hillegom en Lisse zoekt moeten aan de volgende eisen voldoen: mbo werk- en denkniveau, affiniteit met de doelgroep, sociaal vaardig, zelfstandig en om kunnen gaan met de computer. De organisatie heeft dan uitdagend vrijwilligerswerk, waarbij men zelf de tijd kan indelen en begeleiding krijgt van de welzijnsadviseurs. Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met Marian Zirkzee van WelzijnsKompas via de mail: m.zirkzee@welzijnskompas.nl of bel op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur met 0252-75 71 00.

Uit de krant