Afbeelding
Foto: remco out

Hutspot squashen in Hillegom

Sport Sport

Aan het einde van het squashseizoen was het bij Squash Hillegom tijd voor het Hutspot toernooi. Volgens de deelnemers het grootste gezelligheidstoernooi van Nederland.

Door Remco Out

Voor de achttiende keer is dit toernooi in Hillegom georganiseerd. Wat begon als een klein toernooitje is inmiddels uitgegroeid tot een groot toernooi met 144 deelnemers. Het is ook aan de inschrijvingen goed te merken dat het toernooi in trek is, want het was al ruim twee maanden vooraf vol.

Uit alle windstreken

"Alle niveaus zitten door elkaar bij dit toernooi. Van beginners tot toppers spelen tegen elkaar. Als je een wedstrijd verliest, zak je een niveau naar bekenden en de winnaar stijgt. Op deze manier komt iedereen op zijn eigen niveau uit en speelt iedereen het zelfde aantal wedstrijden", laat beheerder Squash Hillegom Marcel Dol weten.

Naast alleen maar spelen is er zeker ook tijd voor gezelligheid. Op vrijdag en zaterdag werd er lunch en diner geregeld voor alle spelers en sponsoren. "Uiteindelijk zaten we op zaterdag met 150 man aan het buffet, gesponsord en geregeld door restaurant Alternatief", vertelt Dol. Na al het spelen ging het feest echt helemaal los. Door de organisatie was er op zaterdagavond een dj geregeld, maar ook Barry badpak en de beste band van Vinkeveen kwamen langs om iedereen uit hun dak te laten gaan.

Winnaars

Dat het toernooi in trek is, is niet alleen merkbaar aan de lokale deelnemers. Deze komen namelijk uit alle windstreken. "De deelnemers komen van Groningen tot Maastricht. Dit jaar waren er ook mensen uit België, Duitsland en Engeland. Het toernooi niveau wordt wel steeds hoger, maar de gezelligheid blijft er gelukkig nog steeds", vertelt Dol enthousiast.

De finale werd gewonnen Nick Kuys samen met Tom Lucas van Tom Hoevenaars die samen speelde met Yasser Fayez. Aan de prijzen is ook de merken dat het om de gezelligheid gaat. De winnaars kregen dit jaar twee kaarten voor Keukenhof en het Nederlands kampioenschap squash. De prijzen worden vaak pas op het laatste moment bekend gemaakt.

Naast squashen nog meer evenementen

Ondanks de zomerstop van de squash blijft Squash Hillegom gewoon nog steeds iedere dag open. Ook wordt er de komende tijd genoeg georganiseerd. "We willen dit jaar weer wat anders proberen. Half juli wordt er hier een darttoernooi georganiseerd. Dan komen er dartborden op de squashbaan te hangen", vertelt Dol. In december komt ook nog het Nederlands kampioenschap soccersquash naar Squash Hillegom.

Uit de krant