Afbeelding

Hulde voor inzet mantelzorger en vrijwilligers

Human Interest

Inwoners van Hillegom waren ook dit jaar weer uitgenodigd door de gemeente om in Hotel Flora met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Zij deden dit maandagavond 2 januari.

Naast de nieuwjaarsspeech van de burgemeester werden ook verschillende prijzen uitgereikt.

Burgemeester Arie van Erk blikte in zijn nieuwjaarstoespraak terug op 2016, maar keek ook vooruit op 2017: "Op allerlei gebieden is er de gang ingekomen. Zo beginnen verschillende projecten te draaien, bijvoorbeeld op gebied van ouderenzorg. Ook de uitstraling van Hillegom is positief aan het veranderen". Volgens Van Erk komt dit mede doordat het economisch weer goed gaat. "We hebben een prachtig dorp met schitterende voorzieningen, maar het was allemaal een beetje stil gevallen. Nu wordt er samen weer vaart achter gezet." In het laatste jaar voor de verkiezingen gaat er volgens de burgemeester op vele gebieden van alles gebeuren. Zo zal de Hoofdstraat een metamorfose ondergaan. "We hopen ook dat we er nu uit gaan komen met de plannen voor Henri Dunantplein zuid. Daarnaast beginnen er dit jaar verschillende woningbouwprojecten en worden bestaande projecten afgerond: dit jaar worden 200 huizen opgeleverd."

Elk jaar worden weer prijzen aan Hillegommers uitgereikt om ze te bedanken voor hun inzet. Een vrijwilliger, mantelzorger en een jonge vrijwilliger werden in het zonnetje gezet. In de categorie jonge vrijwilliger van het jaar won de 14-jarige Joyce Ligtvoet. Zij is vrijwilliger bij Stichting de Zevensprong. Mantelzorger van 2016 werd de heer Warmerdam en uiteindelijk werd Annemiek Cornelissen gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Zij kreeg een oorkonde en een Hangkous voor haar inzet voor speeltuin Jeugdland. Cornelissen was enorm verbaasd toen ze haar naam hoorde: "Ik zag dit echt niet aankomen. Ik was al enorm blij met de nominatie en dacht straks ga ik met de oorkonde en een bos bloemen naar huis." Cornelissen beseft nu pas wat mensen voelen als ze worden onderscheiden. "Ik heb al vaak mensen geïnterviewd die de Hillegomse Hangkous kregen en heb het beeldje altijd bewonderd. Deze gaat echt een hele mooie plek krijgen". Ze draagt het beeldje op aan iedereen in Hillegom die zich vrijwillig inzet voor de gemeenschap: "Zonder vrijwilligers red je het niet."

Uit de krant