Reden voor confetti: met een druk op de knop is het servicepunt open. | Foto: pr
Reden voor confetti: met een druk op de knop is het servicepunt open. | Foto: pr

Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek van start

Algemeen

• Op zoek naar match tussen werkgever en -nemer

Regio ♦ Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek is dinsdag 22 november officieel geopend. Met een druk op de knop onthulden twee werknemers met hun werkgevers een film over hun succesvolle match.

Zij werden hierin bijgestaan door wethouder Arno van Kempen van Teylingen, wethouder Bert Gotink van Noordwijkerhout en coördinator Selma Janson van het Servicepunt Werk. De wethouders spraken namens alle samenwerkende gemeenten: Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek wil mensen met een uitkering aan het werk helpen en tegelijkertijd zorgen dat werkgevers in de regio kunnen rekenen op gemotiveerde nieuwe medewerkers. In de praktijk biedt het team intensieve begeleiding bij het zoeken en vervolgens behouden van een baan. Door goede ondersteuning lukt het veel van de kandidaten om uiteindelijk door te stromen naar een betaalde baan.

Subsidies

Aan de andere kant helpt het Servicepunt Werk de werkgevers, door actief naar kandidaten te zoeken, hen te ondersteunen met regelzaken en hen te wijzen op eventuele beschikbare subsidies.

"Niet voor iedereen is het gemakkelijk om werk te vinden dat past bij zijn of haar talenten.

Terwijl die talenten erom schreeuwen om aangeboord te worden. Want de samenleving kan enorm veel voordeel hebben van dat talent", zegt wethouder Bert Gotink in zijn toespraak. "Daarom bundelen we met het Servicepunt Werk de krachten van zes gemeenten met hun sociale diensten, de MareGroep N.V. en het voormalig Werkgeversservicepunt."

Fulltime baan

Gotink benoemt dat in de aanloop van het Servicepunt Werk stevige discussies zijn gevoerd met gemeenteraden, colleges, sociale diensten, besturen, ondernemingsraden en raden van toezicht. "Vandaag is het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek officieel open, maar al vanaf juli 2016 zijn de medewerkers aan de slag om werkgevers aan goede mensen te helpen", zegt wethouder Arno van Kempen. "Nog voor de officiële opening zijn de afgelopen maanden 51 mensen in een fulltime baan gestart. Daarnaast hebben 14 mensen een parttime baan gevonden en zijn 9 mensen met een ziekte of handicap uit het doelgroepregister aan het werk gegaan."

Ook bij NH Conference Centre Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en bij AW Groep uit Lisse zijn de afgelopen maanden enthousiaste nieuwe medewerkers aan de slag gegaan. "Natuurlijk willen we nog veel meer mensen op weg helpen", besluit Van Kempen. "Eigenlijk is het nooit genoeg, maar ik ben trots op het Servicepunt Werk zoals het er nu staat. En ik heb er alle vertrouwen in dat we met volle snelheid dit tot een blijvend groeiend succes kunnen maken."

Meer over de dienstverlening van het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek is te vinden op www.servicepunt-werk.nl

Reden voor confetti: met een druk op de knop is het servicepunt open. | Foto: pr

Uit de krant