Afbeelding

SDO pakt zegereeks weer op

Algemeen Sport

Hillegom ♦ Nadat SDO vorige week van de koploper Weidevogels had verloren, speelde het afgelopen weekend tegen de Sperwers uit Rotterdam. Deze wedstrijd werd nadat de Hillegommers 0-2 achtergestaan hadden eenvoudig gewonnen met 17-14.

De start van de competitie is voor Hillegomse korfballers zeer voortvarend geweest, tot vorige week waren er louter overwinningen. Vorige week bleek Weidevogels een maatje te groot waardoor SDO hun eerste wedstrijd verloor, deze week kwamen de Sperwers uit Rotterdam op bezoek. Een bekende tegenstander voor SDO, vorig jaar werd twee maal tegen hen gespeeld en beide ploegen wonnen een keer.

Om in de top van het klassement mee te blijven doen was het voor SDO zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

Het begin van de wedstrijd was voor de Sperwers, zij namen op het gras op de Zanderij een 0-2 voorsprong. Hierna leken de Wit-blauwen wakker te worden en wat volgde was een doelpuntenreeks waar onder andere Jaimy Juffermans en Laura Spreeuw scoorde.

De Rotterdammers kwamen lastiger tot doelpunten en bij SDO leek het allemaal beter te gaan lopen, wat tot gevolg had dat de ruststand 10-5 bedroeg.

Er leek voor SDO niets aan de hand, maar toch kwamen de Sperwers sterk uit te kleedkamer en wisten driemaal op rij te scoren waardoor het weer een wedstrijd werd.

Maar aan de hand van Michael van der Geest en Luuk Zwaan bleef SDO aan de goede kant van score en kwam de overwinning nooit in gevaar. Door deze overwinning blijft SDO tweede op de ranglijst.

Volgende week spelen ze tegen de studentenvereniging Erasmus uit Rotterdam.

Uit de krant