Afbeelding

Aslan adopteert leeuw met zijn eigen naam

Algemeen

Hillegom ♦ Bij Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Pauwlona kan je je eigen leeuw adopteren. De Hillegomse Aslan Wiegel, één van de drie initiatiefnemers achter Nederlands grootste dierentuin site "Zoovaria" overkwam dat deze week.

Nietsvermoedend kwam hij naar het voeren van de leeuwen kijken. Ter introductie van de grootste dierentuin site van Nederland hadden zijn mede-initiatiefnemers als feestelijke start voor een verrassing gezorgd. Aslan werd verbonden met de leeuw Aslan. Zoovaria is de grootste dierentuin site van Europa. De site biedt informatie over alle mogelijkheden voor een aantal uren uit tussen de dieren in geheel Europa.

Van Albanië tot Zwitserland. Niet alleen over de grootste dierentuinen maar ook de kleine specialistische bezienswaardigheden als een schildpadcentrum, een vlindertuin, aquaria, natuurmusea of een kinderboerderij in de omgeving.

Zoovaria zal in de toekomst ook lezingen, reizen, workshops, exposities en congressen gaan organiseren. Tevens leeft er de wens om een eigen tijdschrift en boeken uit te geven.

Het Landgoed Hoenderdaell, in de kop van Noord Holland, is één van de grootste groene dierentuinen in Nederland die sinds kort steeds meer belangstelling geniet. De opvang van onder meer beren uit Bulgarije. Het trainen van de leeuwen en tijgers uit circussen om terug te keren in Afrikaanse wildparken en het leren vangen van een prooi en overleven in de natuur is bijzonder om te zien.

Vooral het voeren met een jaagsimulator om 12.00 en 14.00 uur trekt veel bezoekers. Meer info: www.zoovaria.nl

Uit de krant