Afbeelding
Foto:pr

Nationale voorleesdagen in de bibliotheek

Activiteiten

Tijdens de Voorleesdagen pakt de bieb uit met activiteiten, boekentips, een gratis lidmaatschap en nog veel meer.

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn het de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze dagen besteedt de bieb extra aandacht aan voorlezen en leesplezier. Dit jaar staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ centraal. Traditioneel starten de Nationale Voorleesdagen met het Voorleesontbijt. Op woensdagochtend 25 januari kunnen kinderen (en ouders) in verschillende Bibliotheken aansluiten bij het ontbijtje. De kinderen krijgen iets lekkers te eten en te drinken en luisteren naar het verhaal van Maximiliaan. Naast het voorleesontbijt organiseert de Bibliotheek Zuid-Kennemerland nog veel meer leuke activiteiten tijdens de Voorleesdagen. Het verhaal van Maximiliaan komt echt tot leven bij de activiteit ‘Voorlezen met het vertelkastje’. 

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en de sociale vaardigheden van kinderen. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breidt de woordenschat uit. Daarom wordt tijdens de Nationale Voorleesdagen extra aandacht besteed aan voorlezen. 

Op de website van de bibliotheek vind je naast alle activiteiten ook nog hele leuke prentenboeken, handige voorleestips, kleurplaten en nog veel meer. Nog geen lid van de bibliotheek? Tijdens de Nationale Voorleesdagen betalen kinderen geen inschrijfgeld en krijgen ook nog eens een Maximiliaan Modderman knuffeltje bij inschrijving.

Kijk voor meer informatie op: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Uit de krant