In het midden Peter Warmenhoven en zoon Mark met daarnaast Willem Heemskerk geflankeerd door dames van de vriendenwagen in nieuwe kledij gemaakt door de kledingontwerpster van The Mask Singer. Peter en Mark Warmenhoven van W.S. Warmenhoven zijn de vierde en vijfde generatie. | Foto: Wilma van Velzen.
In het midden Peter Warmenhoven en zoon Mark met daarnaast Willem Heemskerk geflankeerd door dames van de vriendenwagen in nieuwe kledij gemaakt door de kledingontwerpster van The Mask Singer. Peter en Mark Warmenhoven van W.S. Warmenhoven zijn de vierde en vijfde generatie. | Foto: Wilma van Velzen. Foto:

75 jaar Bloemencorso staat in de startblokken

Activiteiten corso

Bloemencorso Bollenstreek is er klaar voor. “De jubileumeditie 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek staat in de startblokken”, zo meldde corsovoorzitter Willem Heemskerk maandag 11 april tijdens de persconferentie in Keukenhof.

Heemskerk had massa’s corsonieuwtjes te vertellen, maar bovenal zei hij uit te kijken naar volgende week wanneer de praalwagens in De Klinkenberg Tennishal in Sassenheim door de stekersverenigingen worden gedecoreerd. “Daar begint het corsofeest pas echt. Tijdens het corso zijn wel 1500 vrijwilligers op de been. Ook zijn we verheugd nog een 16e praalwagen te mogen aankondigen. Deelnemer is de Economic Board Duin en Bollenstreek die tevoorschijn zal komen met een praalwagen waarmee de nadruk wordt gelegd op de Duin en Bollen Vierdaagse die in oktober staat geprogrammeerd. De titel van deze wagen is Mijn streek. Ons geluk.”

´Corso vol verrassingen´

Niet onbelangrijk zijn eveneens de openaars die tijdens het Lichtjescorso in Noordwijkerhout de officiële openingshandeling zullen verrichten. Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en Meindert Stolk, gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, nemen dit voor hun rekening en onderstrepen de verbinding van de corsoroute die door beide provincies loopt. Vervolgens was er de uitreiking van het prentenboek ‘Een corso vol verrassingen’ dat verschenen is ter ere van het jubileum 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek. Emmelie van der Wiel uit Lisse kreeg hiervan het eerste exemplaar overhandigd uit handen van de corsovoorzitter. Het prentenboek is voor 16,99 te koop in webwinkels en de boekhandel.

Programmaboekje in zakformaat

Nog zo’n hoogtepunt was de presentatie van het eerste corso programmaboekje in zakformaat dat voor 2 euro verkrijgbaar zal zijn en waarin corsofans alles over het corso kunnen lezen, van route tot praalwagens. Leuk hierin zijn eveneens twee ansichtkaarten, een van een prachtig bollenlandschap en de ander van de Walvis, de allereerste praalwagen van kweker Willem Warmenhoven uit Hillegom waarmee het in 1947 allemaal begonnen is. Dit jaar rijdt de Walvis opnieuw mee in het corso dankzij W.S. Warmenhoven en Hillegom Marketing. Peter en Mark Warmenhoven, respectievelijk de vierde en vijfde generatie zijn en persoonlijk bij de persconferentie aanwezig waren om hierover te vertellen.

nieuwe kostuums

Prachtig waren ook de nieuwe kostuums van het entertainment bij de Vriendenwagen. Hiervan werden alvast een narcis en hyacint getoond. Extra leuk feitje is dat de nieuwe kostuums afkomstig zijn van de ontwerpster van het populaire televisieprogramma The Mask Singer gemaakt. En natuurlijk ontbraken de Bonbollen van Ammerlaan de bakkers niet. Deze bonbons zien eruit als een bloembol en lieten zich door de aanwezigen goed smaken!

De jubileumeditie 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek rijdt op zaterdag 23 april van Noordwijk naar Haarlem waarbij de Noordwijkse burgemeester Wendy Verkley het startschot geeft. De avond ervoor is het Lichtjescorso in Noordwijkerhout en zondag 24 april zijn de praalwagens nog tot 17.00 uur te zien in Bloemenstad Haarlem. 

De opbouwdagen zijn van woensdag 20 tot vrijdagmorgen 22 april. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso.info.


Uit de krant