Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Onderscheiding voor Jan van Schie

  Activiteiten

Burgemeester Arie van Erk heeft donderdag 15 april aan Jan van Schie (77) een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Van Schie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij zich al meer dan 20 jaar met hart en ziel inzet voor ouderen. Bijzonder detail: niet de burgemeester, maar de echtgenote van de gedecoreerde, Ineke van Schie, heeft de onderscheiding bij haar man opgespeld. Dit natuurlijk allemaal als gevolg van de nog altijd geldende coronaregels.

Van Schie is zeer actief bij ouderenorganisaties. Vanaf het jaar 2000 verzorgt hij de complete financiële administratie van de vereniging van Senioren KBO Hillegom. Daarnaast maakt hij al ruim 15 jaar deel uit van het belastingteam KBO in Hillegom. Dit team ondersteunt ouderen bij het invullen van hun jaarlijkse belastingaangifte. Hij is voor veel leden een onmisbare hulp. Vanaf 2005 stuurt hij het team aan als coördinator.

Maar ook voor WelzijnsKompas Hillegom-Lisse is hij een gedreven en gewaardeerde vrijwilliger. Al meer dan 20 jaar zet hij zich in en is hij medeoprichter van de drukbezochte computerochtenden in Plein28. Bij deze inloopochtenden kunnen mensen terecht met vragen over computers, tablets, smartphones en internet. 

Daarnaast werden er tot vorig jaar maandelijks drukbezochte workshops gegeven, waarbij de workshop over Belastingaangifte op zeer veel animo kon rekenen. Sinds een aantal jaar is de activiteit aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb. Dit is een landelijke organisatie die bij Plein 28 in Hillegom senioren wegwijs maakt binnen de digitale wereld. Helaas liggen de computeractiviteiten voor senioren bij Plein 28 sinds maart vorig jaar stil in verband met de corona-maatregelen.

Verrassing

In een reactie aan De Hillegommer laat Van Schie weten zeer verrast te zijn: “Ik heb het allemaal maar over me heen laten komen. Iedereen heeft het goed stil gehouden. Ook mijn vrouw heeft niets laten merken. 

Ik dacht dat ik naar een vergadering van de KBO moest. Daar had ik me dus helemaal op voorbereid. Eenmaal aangekomen, kwamen ineens verschillende familieleden door de deur én de burgemeester. Ik begreep er in eerste instantie niets van, maar uiteindelijk viel het kwartje!”

Van Schie kan niet wachten tot alle activiteiten weer beginnen: “We staan allemaal te trappelen!”

Meer berichten