Logo dehillegommer.nl
Foto: Renata Jansen

Nationale Diabetes Challenge Hillegom

  Activiteiten

Samen wandelen is gezellig en goed voor de gezondheid. Daarom doet ook de gemeente Hillegom onder de vlag van Healthy Hillegom dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge: deelnemers lopen vanaf 11 mei 2021 gedurende twintig weken door de prachtig bloeiende omgeving.

De organisatie ligt in handen van SportSupport/Hillegom in beweging. Op 25 september is er een feestelijke afsluiting.

“Omdat wandelen niet alleen goed is voor mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas of te hoge cholesterol, nodigen we iederéén die toe wil naar een actievere leefstijl van harte uit om aan deze challenge mee te doen.”

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Het is een bewezen effectieve wandelinterventie die de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen in beweging heeft gebracht. Gedurende twintig weken lopen in heel Nederland deelnemers onder begeleiding door hun eigen omgeving. Na afloop ontvangt iedere deelnemer tijdens de feestelijke afsluiting een medaille.

“Samen wandelen is leuk, je merkt snel resultaat en je gaat je er fitter en energieker door voelen”, zegt Leonie Verstegen, coördinator Sport en Bewegen bij Stichting SportSupport en initiatiefnemer van de Diabetes Challenge vanuit Hillegom in Beweging.

Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken samen om mensen te stimuleren aan de Diabetes Challenge deel te nemen, en om ook daarna aan een duurzame gedragsverandering te werken. Daarmee past dit initiatief perfect binnen de ambities van het Leefstijlakkoord Healthy Hillegom. Leonie: “Het is een laagdrempelige manier om mensen te ondersteunen naar een gezondere en actievere leefstijl. En doordat er tijdens de wandelingen altijd wandeltrainers, buurtsportcoaches en eerstelijnszorgverleners meelopen, komen er naast bewegen ook andere leefstijlfactoren aan bod. Een makkelijke manier voor deelnemers om in gesprek te komen met zorgprofessionals.”

“We starten op 11 mei om 19.00 uur vanaf het gemeentehuis van Hillegom. Wandelingen duren ongeveer een uur, vanwege corona in kleine groepjes met voldoende afstand van elkaar. Rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen sluiten we samen de Diabetes Challenge lokaal feestelijk af op 25 september.”

Aanmelden kan via Leonie Verstegen: lverstegen@sportsupport.nl. Kijk voor meer informatie op Hillegominbeweging.nl en HealthyHillegom.nl.


Meer berichten