Logo dehillegommer.nl
<p>Er zijn ook plannen klaar voor een wekelijkse sportclinic voor middelbare scholieren. | Foto: pr</p>

Er zijn ook plannen klaar voor een wekelijkse sportclinic voor middelbare scholieren. | Foto: pr

(Foto: )

Beweegactiviteit in lockdown om verveling tegen te gaan

  Activiteiten

Hillegom n De Gemeente besteedt extra aandacht aan de jeugd om verveling tijdens de lockdown te voorkomen. Daarom organiseren Colin van der Klauw en Paul de Bree van Team Hillegom in Beweging samen met Welzijnskwartier en Feest 44 iedere woensdagmiddag de Wintergames voor jongeren van 8 tot en met 17 jaar.

Daarnaast liggen er plannen klaar voor nog een tweede activiteit, specifiek voor middelbare scholieren vanaf 13 jaar.

Van der Klauw: "Kinderen bewegen gewoon te weinig op dit moment. De gymles gaat niet door, als je mazzel hebt kan je buitensporten omdat je bijvoorbeeld voetbalt, maar zit je op turnen dan valt ook dat weg. Wat overblijft is buitenspelen en dat is in onze huidige maatschappij helaas steeds minder vanzelfsprekend."

De Wintergames zijn iedere woensdag in januari en februari van 14.00 tot 16.00 uur op Playground de Vosse in Hillegom. Feest 44 biedt ‘levend Archery Attack’ aan, een soort tikkertje met pijl en boog. Verder is er voetbal, bubbelvoetbal en paaltjesvoetbal, kickboksen, trefbal en ‘blind’ volleybal. Ook is er een dj-tent, een sjoelbak en een knutselactiviteit, en uiteraard warme chocolademelk en popcorn.

De Bree: "Wat opvalt is dat niet alleen de kinderen zelf maar ook hun ouders enorm positief zijn - duidelijk blij met ieder extra beweegmoment."

Ook liggen plannen klaar voor een wekelijkse sportclinic voor middelbare scholieren van 13 tot en met 17 jaar, waarbij telkens een andere vereniging of sportclub zich kan presenteren middels bijvoorbeeld een bootcamp, kickboksen of een voetbalclinic. De Bree: "We starten zodra de sportverenigingen groen licht geven, waarschijnlijk zo rond de tweede helft van februari."

Via de klassencoaches/mentoren van het Fioretti college wordt het evenement straks gepromooten. "Het is meteen een goed moment om de mogelijkheden voor een eventuele verdere samenwerking te verkennen, dus het is ook een mooi nieuw contact voor ons."

Vanwege de veiligheidsmaatregelen kunnen er maximaal vijftig kinderen meedoen. Aanmelden kan via www.hillegominbeweging.nl en deelname is gratis.

n Wintergames voor jongeren van 8 tot en met 17 jaar

Meer berichten