Logo dehillegommer.nl
Ondanks de kou, regen en harde wind, meldden honderden deelnemers zich voor de start. | Foto en tekst: Remco Out.
Ondanks de kou, regen en harde wind, meldden honderden deelnemers zich voor de start. | Foto en tekst: Remco Out. (Foto: )

Ho-ho-ho door Hillegom

  Activiteiten

Honderden kerstmannen- vrouwen en -kinderen deden zaterdag mee aan de eerste editie van de Santa Run. Deze eerste editie was gelijk een groot succes. Het evenement was georganiseerd door de Rotaract Bollenstreek en de Rotaryclub van Hillegom en Lisse. Met de Santa Run werd er ook geld opgehaald voor meerder goede doelen. Voor de start was er al 3000 euro opgehaald. Dit werd gelijk verdeeld tussen Voedselbank Hillegom, Voedselbank Lisse en de Nierstichting. Zij kregen allemaal 1000 euro. De bedragen zullen nog hoger worden met de verkoop van eten en drinken en de afterparty. Na de uitreiking was het tijd voor een gezellige warming-up. Zeker in de regen en wind was dit voor de lopers erg fijn. Na de toespraak van de burgemeester werd er het startschot gegevens en konden de lopers op weg.

Santa Run

De route ging van het Henri Dunantplein richting de Hoftuin waar een rondje werd gemaakt, waarna de lopers door de Hoofdstraat weer terug keerde bij het de start. De route kon rennend of lopend afgelegd worden en op het plein werd er na iedere ronde een stempel gezet. Voor de toeschouwers was er ook genoeg op het plein te zien. Zo liep er een echte kerstman rond en waren er verschillende standjes met onder andere eten en drinken.

Afterparty

Na de run ging de avond nog verder in de Hotel Villa Flora waar een gezellige afterparty op het programma stond. DJ Dolphin en Martijn Stam waren er om er echt een groot feest van te maken. De Rotaract heeft samen met de deelnemers en voorbijgangers wel vijfhonderd kerskaarten geschreven. Deze kaarten zijn bedoeld door eenzame ouderen, zodat zij ook een kaartje met kerst zullen krijgen.

Meer berichten