Loungefest: Noordwijkerhout pure sang | Hillegommer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo dehillegommer.nl
Optreden op het hoofdpodium van Kenny B, tijdens het Loungefest 2017. | Foto: Wim Spaan
Optreden op het hoofdpodium van Kenny B, tijdens het Loungefest 2017. | Foto: Wim Spaan
Uitgaan

Loungefest: Noordwijkerhout pure sang

  Activiteiten

Loungefest viert komend weekend haar 6-jarig bestaan. Dit unieke muziekfestival, georganiseerd door Stichting NYCE, trok vorig jaar op beide dagen in totaal een slordige 4000 bezoekers.

Door Caroline Spaans

Stichting NYCE is in 2012 opgericht door een vriendengroep uit Noordwijkerhout. Het unieke aan de stichting is dat de bestuurders geen enkele vorm van financiële beloning ontvangen en de verdiensten worden alleen uitgegeven aan initiatieven die het doel nastreven: het vergroten van het culturele aanbod in de bollenstreek voor jongeren, met als hoofdactiviteit het organiseren van Loungefest.

Mede-organisatoren Stan Feenstra en Stijn Bekkers vertellen: "De organisatie bestaat momenteel uit 18 leden en dit jaar kunnen we weer rekenen op de medewerking van 250 vrijwilligers. Echt fantastisch, iedereen is zo enthousiast! We begonnen ooit in een kas waar we de podia in elkaar konden zetten en spullen op mochten slaan. Nu hebben we een prachtige grote schuur aan de Zeestraat waar we gebruik van mogen maken om alles voor te bereiden. Want vergis je niet", benadrukken ze, "er gaat het hele jaar door veel werk zitten in de voorbereiding en we hebben allemaal 'gewoon' een fulltime job ernaast."

Door deze instelling doen ze nog steeds niet onder voor andere festivals en leveren zeker niet in op kwaliteit op het gebied van productie, line-up en locatie. Het festival bestaat uit verschillende podia voor live muziek, dj's en andere artiesten.

Vrijdag

Het Oosterduinse meer is vrijdag 13 en zaterdag 14 juli de perfecte plek voor muziekliefhebbers: vrijdag geeft de vijfkoppige popband Morado het startsein voor Loungefest 2018. Deze band wist de finale te behalen van de Amsterdamse Popprijs en heeft daardoor al op de heilige grond van de Paradiso gespeeld.

De Haagse band Splendid sluit de vrijdag af. Deze reggaeband is al 16 jaar een flinke klapper op menig festival door heel Europa. Splendid is er eerder al in geslaagd om festivals volledig op z'n kop te laten staan.

Zaterdag

Zaterdag begint het festival om 13.00 uur. Naast vele andere veelzijdige artiesten, zijn headliners op zaterdag optredens van de Amsterdam Klezmer Band en de Bazzookas die hun naam, net als Splendid al hebben weten te bedrukken op flyers van festivals als Zwarte Cross, Concert At Sea en Parkpop, maar inmiddels gaat het ook in de rest van Europa hard.

De Amsterdam Klezmer Band is genre-overstijgend; de band speelt zigeunermuziek, Griekse of Turkse volksmuziek, jazz, fusion, polka en ska. Alles wordt gespeeld en overal wordt op gedanst.

Deze zevenkoppige formatie staat al meer dan 20 jaar op het podium hun feestgevoel over te brengen op het publiek. Met ongeveer 30 landen achter hun naam en festivals als Oerol, North Sea Jazz, Sziget en Lowlands zijn ze nu klaar voor Loungefest.

Naast de brede muzikale programmering valt er ook genoeg te proeven bij de foodcourt, dat voorzien is van vele foodtrucks. Voor mensen die van wat meer gekkigheid houden is er voldoende aan randprogrammering. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op zoek naar een verborgen podium en meedoen aan verschillende activiteiten.

Een combiticket voor beide dagen kost 25 euro, kinderen jonger dan 12 mogen gratis het terrein op. Kaartjes zijn in de voorverkoop te koop bij de vvv of via www.loungefest.nl. De verkoop gaat snel en er is een limiet aan het aantal bezoekers, dus wees er snel bij!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225547&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225550&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225548&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=dehillegommer.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=218" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>