Logo dehillegommer.nl
Foto: annemiek cornelissen
Kort nieuws

Stappen en happen op de Toermalijn

  Activiteiten

Vrije School De Toermalijn had vrijdag 19 mei toch een heel bijzondere activiteit in petto: de jaarlijkse sponsorloop, gecombineerd met een gezellig samenzijn op het plein. Daarom had de activiteit deze keer de naam: Stappen en Happen gekregen. Buiten sportief bezig zijn kon de inwendige mens ook ruimschoots versterkt worden.

Door Annemiek Cornelissen

De 72 leerlingen van de school deden allemaal aan de sponsorloop mee. Er werd gerend om de school en ook een stukje park was bij het evenement betrokken.

Niet alleen de kinderen mochten rennen, maar ook ouders, leerkrachten en opa's en oma's en allemaal hadden ze een doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de school om een handenarbeidlokaal te creëren.

De activiteiten bij De Toermalijn worden altijd georganiseerd in samenwerking met de ouders. Zo deed Miriam Bouckaert bijvoorbeeld het tellen bij de start van de sponsorloop.

'De saamhorigheid straalt er van af'

Volgens deze enthousiaste ouder onderscheidt de Toermalijn zich van andere scholen onder andere vanwege de activiteiten die worden georganiseerd. "Kijk op het schoolplein, er is een groot kampvuur, daar zitten de ouders en kinderen lekker wat te eten en te drinken.

De saamhorigheid straalt er van af. Een ouder speelt accordeon, een ander weer gitaar, dat is de Toermalijn. Zo zijn we en dat willen we uitstralen".

Meer berichten