Bijen hebben het moeilijk tegenwoordig: met name door een tekort aan bloemen. | Foto: pr
Bijen hebben het moeilijk tegenwoordig: met name door een tekort aan bloemen. | Foto: pr Foto: pr

Imkerijdagen in Weerlanerpolder

Activiteiten

Imkerij Weerlanerpolder is 14 en 15 juli voor iedereen vrij toegankelijk tijdens de open imkerijdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Meinhard van de Reep vertelt over het leven van de bij, bezoekers kunnen de bijen van dichtbij bezichtigen en er is verse honing te koop. De Imkerij dankt zijn naam aan beschermde Weerlanerpolder. In dit natuurgebied wordt momenteel rondom de bijenstal gewerkt aan de inrichting van een plantentuin, waarin de aanplant van drachtplanten voorop staat. Bijen kunnen momenteel rekenen op veel positieve aandacht. Imkerij Weerlanerpolder wil samen met bedrijven en particulieren in Hillegom gaan werken aan het vergroten van de dracht- en nestel mogelijkheden van bijen, hommels en vlinders.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door onder andere gebrek aan bloemen. De imkerij ligt in de Weerlanerpolder, vanaf de Oude Weerlaan, over het fiets- en wandelpad richting nieuwe Manege Koopman. Naast de open dagen op is de imkerij ook te bezoeken. Meer info: 06 493 857 34

Uit de krant