Johnny Carvalho da Cunha van The Night Flight to Rio pakt het publiek in. | Foto: Remco Out. Meer foto's van Remco Out en Tony Whelan op: www.dehillegommer.nl
Johnny Carvalho da Cunha van The Night Flight to Rio pakt het publiek in. | Foto: Remco Out. Meer foto's van Remco Out en Tony Whelan op: www.dehillegommer.nl Foto: remco out

Dorp uit z'n dak bij muziekfeest

Activiteiten

Het Hillegoms Muziekfeest is weer achter de rug en de organisatie mag trots zijn: het middagprogramma kon rekenen op zo'n 1000 bezoekers en 's avonds stonden er voor 't Hof een slordige mensen 4000 muziekliefhebbers. Het mooie weer en de line-up zorgde voor een prachtige muziekavond. Voor de Hillegomse Judith van Drunen was het feest dit jaar extra spannend. De zangeres trad dit jaar voor het eerst in haar eigen dorp voor zo'n groot publiek op, samen met haar band The Night Flight.

"Dat is echt heel spannend, optreden voor je eigen mensen, dat gebeurt bijna nooit. Maar het voelt vertrouwd en lekker en weet je wat zo bijzonder was? Ik kon gewoon lopend naar mijn optreden toe!" Van Drunen verzorgde met Koningsdag ook al een optreden in Hillegom, maar dat was met een andere band. "Dat was een gelegenheidsband, vanavond is het echte werk". De jonge Hillegomse zangeres heeft gemiddeld veertig optredens per jaar met The Night Flight en merendeels op grote festivals. De band heeft dus een grote podiumervaring en maakte er een fantastische show van. De negenkops formatie won de harten van het Hillegomse publiek. Al na de eerste set stroomden de positieve reacties binnen. Leuke bijkomstigheid was dat Van Drunen eerder die week op de maandagavond op televisie schitterde tijdens RTL Late Night, bij het afscheid van Humberto Tan als backing zangeres van zanger Dwight.

Het publiek reageerde ook heel enthousiast op zanger Tino Martin, en dat bleek geheel wederzijds: de zanger genoot van zijn Hillegomse optreden. "Ik had er geen notie van wat ik kon verwachten en hoeveel mensen er zouden zijn. En dan kom je op het podium en zie je 4000 mensen staan. Ik had geen idee dat het een feest zou zijn van die omvang. Heerlijk! Het publiek was uitzinnig en ik heb die kick gevoeld. Iedere keer als ik een podium op ga, zoek ik naar die kick. Hier in Hillegom was die er 100 procent. Ik hou van Hillegom en hoop oprecht dat ik nog een keer terug mag komen."

De 3JS hadden al eerder in Hillegom op het podium gestaan en hadden er van te voren alweer heel veel zin in. "Vorige keer was het een topfeest, dat herinneren we nog heel goed. Het is wel alweer een poosje terug. Net in de auto hadden we het er nog over. We weten niet meer precies wanneer het was, maar volgens ons was het in 2009." Voor de 3JS was het dubbel feest. "Normaal zitten we uren in de auto voor een optreden. We zijn net aan het toeren geweest. Nu gingen we de A5 op, hebben we 40 minuten gereden, zonder in de file te staan en rijden we naar zo'n feest als dit toe. En dat op zo'n prachtige zomeravond. Wat kan je als artiest nog meer wensen?"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant