Afbeelding

Drie maal Goud voor De Jong

Sport

In Breukelen werden vorige week de Open Nederlandse Nunchaku Do kampioenschappen gehouden.

Na een dag sportieve strijd tegen deelnemers uit o.a België, Frankrijk en Nederland werd een jaar flink trainen beloond met acht plaatsen op het ereschavot: vier maal goud, twee maal zilver en twee maal brons. Leraar René de Jong (De Jong Sports Beinsdorp) is dan ook zeer trots op zijn team.

Marissa de Jong uit Beinsdorp won het brons in een zeer zware poule van de dames 1m65. Na een dag van heel veel wedstrijden behaalde Sjoerd Leinberger won knap de finale, in de categorie 1m75. In de klasse 1m85 won Ricardo de Jong uit Beinsdorp het goud. Bij de senioren kata won Hillegommer Jeroen Mense knap het zilver. Marissa de Jong won het Goud bij de dames kata. Bij de zwarte band kata behaalde Ricardo de Jong de tweede plek. Daan Bartels won het brons bij de Freestyle junioren met een mooie oefening. Het hoogtepunt van de dag was de Freestyle van Ricardo de Jong met zeer hoge cijfers behaalde hij zijn tweede goud van de dag.