Afbeelding
Een schets van het voorgestelde plan op de locatie van de Leerwinkel. | Foto: pr

Gemeente kijkt naar alternatieve locatie fusieschool

Politiek politiek

Vorige week en de week daarvoor was in deze krant de onvrede te lezen van de omwonenden in de wijk Meer en Dorp over het bouwplan van de nieuwe fusieschool op de locatie van de Leerwinkel.

De gemeente presenteerde plannen voor de nieuwbouw van een Integraal Kind Centrum (IKC) tijdens een informatieavond in januari. Hierop kwamen diverse reacties én suggesties binnen. Ook op de FaceBook pagina 'Je bent Hillegommer als je...' was deze week een brede discussie over dit onderwerp. Bijna 100 reacties, waarbij voornamelijk het parkeer-/verkeersproblematiek aan de orde was. Zo post Mareen van der Voorn: "Als we nou allemaal eens proberen om de kids lopend of met de fiets weg te brengen." En laat Kars van Oijen weten: "Belachelijk idee om daar een grote school neer te zetten". Wethouder Fred van Trigt heeft in een brief aan de omwonenden laten weten dat de gemeente aan de hand van de binnengekomen reacties gaat kijken naar een alternatieve locatie: naast de brandweerkazerne.

Van Trigt laat weten: "Bij de voorlopige planvorming is al gebleken dat de verkeerscirculatie, de inpassing van het bouwvolume en de herontwikkeling van de groenstructuur naast het bouwplan nog de nodige aandacht behoeven. De vele belangstellenden die de inloopavond over de eerste planopzet hebben bezocht, hebben deze aandachtspunten tijdens de inloopavond benadrukt. Na de inloopavond is er een aantal reactieformulieren binnengekomen. Er zijn concrete suggesties gedaan voor een alternatieve locatie: het perceel naast het skicentrum tegenover de ingang van de brandweer. De gemeente Hillegom neemt de reacties van de inloopavond en de recent binnengekomen schriftelijke reactie uiteraard serieus en daarom is besloten om, naast het in behandeling nemen van de opmerkingen ten aanzien van de huidige voorkeurslocatie, ook de alternatieve locatie in overweging te nemen. Deze wordt op dezelfde criteria beoordeeld als de huidige voorkeurslocatie. Zodra deze nadere studie is afgerond, wordt - voordat verdere besluitvorming binnen de gemeente gaat plaatsvinden - de mening van de belanghebbenden (omwonenden, ouders van de leerlingen, De Sophia Stichting) gevraagd. De reacties worden door de gemeente in haar afweging over een locatiekeuze meegenomen. Vervolgens worden de raads- en burgerleden geïnformeerd over de stand van zaken. Ook zij kunnen op dat moment hun vragen stellen en opmerkingen maken. Deze raadscommissiebijeenkomst is openbaar en belanghebbenden kunnen daar eventueel hun standpunten nader toelichten. Op basis van de opbrengst van het gehele proces neemt het college een definitief besluit over de locatiekeuze."

Uit de krant