| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

'We houden nog net zoveel van elkaar als toen'

Human Interest

Toen Janny van Haaften (67) op Facebook een oproep zag om je Valentijn op te geven en daarmee kans te maken op een feestelijk verzorgd diner, aarzelde ze geen moment en schreef een verhaal over haar Valentijn Piet 69), waarmee ze 49 jaar is getrouwd.

Volgend jaar, om precies te zijn op 8 februari, vieren zij hun 50-jarig huwelijksfeest. En als het aan hen ligt, komen daar nog vele jaren bij. "We houden nog net zoveel van elkaar als toen", zegt Janny, terwijl ze een verliefde blik werpt op haar Piet. Uit alle brieven die op de facebookoproep binnenkwamen, werd die van Janny gekozen, met gevolg dat zij dinsdag 14 februari een bijzonder Valentijnsdag had. Janny en Piet leerden elkaar kennen op dansles in Villa Weltevreden, waar momenteel het notariskantoor is gevestigd. "Dat was wel een beetje gek eigenlijk, want ik danste daar met zijn vriend en hij met mijn vriendin. We maakten een switch en zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Ik was 15 en Piet 17. Drie jaar later zijn we getrouwd".

Gek op vrijwilligerswerk

Het echtpaar kreeg twee kinderen en vijf kleinkinderen. Op het sociale vlak hebben ze beiden een druk leven gehad. Ruim 40 jaar wa Piet wedstrijdsecretaris bij Sizo. "Ik kon daar zowat mijn bed neerzetten. Nu fluit ik de jeugd van SV Hillegom, waar mijn kleinzoon Thimo speelt." Verder brengt Piet al jaren brieven rond voor Welzijn Hillegom. Hanny doet al jaren vrijwilligerswerk voor Zorgcentrum Parkwijk. "Ik heb altijd in het winkeltje gestaan, maar dat is nu even dicht in verband met de nieuwbouw. Momenteel help ik met het eten voor de bewoners, maar ik hoop dat ik weer in het winkeltje terug mag. Dat is afwachten. De bouw verloopt goed. Ze zeggen dat het nieuwe Parkwijk over een week of veertien klaar is."

Janny vindt vrijwilligerswerk fantastisch. "Mensen zitten zo verlegen om een praatje".

'Ook toen ik ziek was, heb ik altijd op Piet kunnen rekenen'

Zelf werd ze vijftien jaar geleden ziek en heeft altijd op haar Piet kunnen rekenen. "Hij heeft me altijd verzorgd en gesteund, ook toen ik een nieuwe heup en knie kreeg". Piet is een bekend figuur in Hillegom, niet alleen door de voetbal. Hij was jarenlang postbode, toentertijd nog bij de PTT en kent niet alleen heel veel mensen, maar ook ieder adres in Hillegom. Dat geldt eigenlijk ook voor Janny. Zij was 45 jaar actief binnen Toneelgroep Hillegom. Ze heeft niet alleen gespeeld, maar zat ook in het bestuur. Verder heeft ze meer dan 25 jaar gewerkt bij tuincentrum Piet Bakker. Twee prominente Hillegommers, die heel veel van elkaar houden en genoten hebben van hun Valentijnsdag. "Het was fantastisch. We zijn zo in de watten gelegd. We zullen deze dag niet snel meer vergeten".

Uit de krant