Uiteraard is burgemeester Arie van Erk aanwezig om het echtpaar te feliciteren. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
Uiteraard is burgemeester Arie van Erk aanwezig om het echtpaar te feliciteren. | Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

Platina jubileum echtbaar De Boer

Human Interest

"Ik kook nog steeds zelf hoor. Ik heb vorige week nog zelf snert gemaakt. Dat vind ik het lekkerste. Ik heb met kerst buiten de deur gegeten, maar thuis smaakt het veel beter", aldus Bep de Boer (90) en ondertussen knikt haar Daan (91) bevestigend.

Op dinsdag 31 januari vierden zij de dag dat zij 70 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. De geplande datum was 30 januari. Omdat de vader van de bruidegom op de dag van het huwelijk nergens was te vinden en niet kon tekenen werd dat een dag later.

Dit had als gevolg dat burgemeester Arie van Erk maandag 30 januari het bruidspaar met een bezoek vereerde. "Ja dat ging toen zo. De vader moest tekenen en de ouders van Daan waren gescheiden. Hij werkte bij de gemeente en we wisten niet waar hij precies werkte op die dag. Je had nog een mobiele telefoon natuurlijk, dus we moesten de volgende dag terugkomen voor zijn handtekening", vertelt de bruid, in haar stoel in hun gezellige appartement in het gebouw Romeo aan de Elsbroekerlaan, waar ze sinds december 2015 wonen.

De bruidegom geniet van het prachtige uitzicht en de schoolkinderen, die dagelijks langskomen wanneer ze gaan gymen. Bep is al het bedenken wat ze die avond gaan eten. "Ik heb nog lof, dus dat zal het wel gaan worden vandaag". Op de eetkamertafel ligt verstopt onder het tafelkleed een legpuzzel, de grote hobby van de bruid is namelijk puzzelen. "Ik heb er met de kerst weer twee gehad, dus ik kan nog even vooruit". Het bruidspaar heeft elkaar leren kennen in Amsterdam. "Ik ging stappen met een vriendin en ging in een snackbar koffie drinken. Daar zat Daan met een maat. Hij zat in het leger. Het klikte meteen eigenlijk en vier maanden later gingen we trouwen, omdat hij naar Indië moest".

Nu ruim, 70 jaar later, zijn ze nog steeds samen en dat vinden ze het belangrijkste. Ze genieten van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en van elkaar. Nu ruim een jaar geleden moesten ze het huisje, waar ze 42 jaar hebben gewoond aan de Michiel de Ruyterstraat vaarwel zeggen, omdat Daan vanwege zijn gezondheid daar niet meer kon blijven wonen. "Onze kinderen hebben er iets prachtigs van gemaakt. We hebben fantastische kinderen", zeggen ze. Op dat moment moeten ze even mee naar de gang voor een verrassing. Heel stiekem is er een mooie ballonnenboog geplaatst voor de deur en terwijl ze elkaar stevig vast hebben, schieten ze vol: "Oh wat prachtig is dat, dank jullie wel".

Uit de krant