| Foto: Annemiek Cornelissen
| Foto: Annemiek Cornelissen

Hillegomse Samenloop voor Hoop

Human Interest

Door Burgemeester Arie van Erk werd in Villa Flora op zaterdag 14 januari de kick off gegeven voor een groot evenement dat dit jaar in Hillegom zal plaatsvinden: De SamenLoop voor Hoop.

Door Annemiek Cornelissen

Dit evenement wordt gehouden op zaterdag 17 en zondag 18 juni van 12.00 tot 12.00 uur op het terrein van SV Hillegom. De kick off vond plaats tijdens een druk bezochte voorlichtingsmiddag, waar het organisatiecomité aanwezig was om voorlichting te geven, teams zich konden aanmelden en vrijwilligers zich konden opgeven.

Iedereen mag meedoen

In een afwisselende presentatie en kreeg het publiek informatie over het evenement en de mogelijkheden om bij te dragen als deelnemer, eregast, sponsor of vrijwilliger. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurswandelestafette waarvan de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Iedereen die de strijd tegen kanker wil steunen, kan meedoen.

Het is niet voor het eerst dat de SamenLoop voor hoop in Hillegom plaatsvind. Dit evenement heeft al twee keer eerder plaatsgevonden: in 2011 en 2013. Dit jaar is het doel om 75.000 euro op te halen voor KWF kankerbestrijding. De eerste vijftien teams hebben zich al aangemeld tijdens de voorlichtingsmiddag.

De aanwezigen werden welkom geheten door de voorzitter van SamenLoop voor Hoop Hillegom, Annette van de Panne. Zij zei de verwachting en hoop te hebben dat het een echt dorpsfeest wordt met foodtrucks, activiteiten, optredens, kraampjes en de kaarsenceremonie, waarom de samenloop bekend staat. "Dit evenement mag niemand missen en iedereen kan er op zijn of haar manier een steentje aan bijdragen.

Meelopen met een team voor 15 euro, met een kraampje gaan staan en spulletjes verkopen, iets van te voren organiseren wat geld in het laadje brengt. De kaarszakken verkopen of kopen als team; er staan tal van mogelijkheden op de website".

Volgens Annette van de Panne zijn er ongeveer 75 teams nodig. "Dat moet gaan lukken. We hebben een fantastische locatie bij SV Hillegom die tal van mogelijkheden biedt".

Burgemeester roept bewoners op om mee te doen

Burgemeester Arie van Erk was enorm enthousiast en roept alle inwoners van Hillegom op om mee te doen. "We hebben team uit Hillegom nodig maar ook teams uit omliggende plaatsen. De eerste hebben we binnen uit Getsewoud.

Wij als gemeente steunen dit van harte, we gaan misschien wel meedoen met een team. Dit moet gaan lukken." Meer info: www.samenloopvoorhoop.nl.

Uit de krant