Afbeelding
Foto: pr

Mamacafé bij Tuincentrum De Oosteinde over apps en spelletjes

Algemeen

OPVOEDING • Ukkies swipen geroutineerd naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar zijn deze apps en filmpjes wel goed voor ze?

Tijdens het Mamacafé op woensdag 3 april van 10.00 tot 11.30 uur, kun je al je vragen stellen over mediaopvoeding. Dit Mamacafé is eenmalig in de binnenspeeltuin van Tuincentrum De Oosteinde, Zandlaan 22, op de grens van Hillegom en Bennebroek. Neem je baby en peuter gezellig mee. De toegang is gratis.

Schermen hebben een grote aantrekkingskracht op kinderen. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de smartphone of tablet. Ze vermaken zich daar uren mee! Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen.

Tijdens deze ochtend bekijken we met elkaar wat goede apps zijn en leuke spelletjes voor kleintjes. De mediacoach van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland laat ze je allemaal zien en beantwoordt je vragen. Hoe praat je met je kinderen over spelletjes en de reclame die omhoog komt? Hoe bescherm je je kind tegen ongewenste beelden? Heb je een tablet? Neem deze dan mee om de apps direct te proberen.

Uit de krant