Afbeelding

Nep bloed-prikster actief met babbeltruck

Algemeen

Op de Facebookpagina van de Politie bollenstreek is te lezen dat in Hillegom en Lisse onverlaten actief zijn om woningen binnen te dringen met een babbeltruc.

Maandag 30 januari rond 18.30 uur werd een bewoonster van een senioren appartementencomplex aan de Nassaustraat in Lisse geconfronteerd met een dame aan de voordeur. Deze dame gaf te kennen dat zij van de thuiszorg zou zijn en dat zij een prik kwam geven. Aangezien de bewoonster niet van thuiszorg gebruik maakt werd zij argwanend en heeft ze de dame de deur uitgewerkt.

Op dezelfde avond tussen 19.30 en 20.00 uur werd een oudere dame slachtoffer van dezelfde babbeltruc in appartementen complex Groot Veenenburg in Hillegom. Ook daar was er sprake van een dame. De dame gaf aan dat ze voor de huisarts bloed moest prikken. Op die manier kwam de dame in de woning van het slachtoffer. Het slachtoffer werd hierop continue afgeleid door de dame. Een tweede persoon heeft kans gezien om de woning ongezien te betreden en te doorzoeken.

Recentelijk heeft er op de Maartensheem in Hillegom ook een dergelijke babbeltruc plaatsgevonden. Bij alle incidenten is er sprake van een dame, mogelijk licht getint, zwart lang haar, rond de 1,60 meter lang, tussen de 30 a 40 jaar en spreekt gebrekkig Nederlands. Van de tweede persoon, vermoedelijk een man, is geen informatie bekend.

De laatste tijd neemt het aantal babbeltrucs weer toe. Een babbeltruc is een manier om bij woningen van met name senioren binnen te komen en persoonlijke eigendommen weg te nemen. Informeer uw (groot)ouder(s) over dit fenomeen en geef mee dat ze niet zomaar de deur open moeten doen. Bedrijven die diensten verlenen zullen ten alle tijde vooraf aangeven dat ze langs komen. Krijgt u een persoon aan de deur welke een dienst aanbiedt en vertrouwt u het niet? Bel dan 112 en geef het signalement aan de meldkamer door.

Heeft iets gezien van de babbeltruc bij Groot Veenenburg in Hillegom? Die zaak is bij ons bekend onder registratienummer 2017029353.

Bent u getuige van de babbeltruc aan de Nassaustraat in Lisse? Bel dan 0900-8844. Deze zaak is bekend onder registratienummer 2017029293.

Uit de krant