Afbeelding

Plan voor IKC locatie Leerwinkel

Politiek

De gemeente presenteerde 24 januari in een druk bezochte inloopavond in de Leerwinkel het bouwplan voor een Integraal Kind Centrum (IKC) aan bewoners in deze wijk Meer en Dorp.

Dit IKC bestaat uit nieuwbouw voor de fusieschool St. Jozef en Leerwinkel plus een kinderopvangorganisatie. Dit alles voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Het bouwplan moet huisvesting bieden voor ruim 400 leerlingen en tientallen personeelsleden. Dat is meer dan een verdubbeling van het aantal leerlingen en personeel op deze locatie.

Er is al rekening gehouden met doorgroei naar mogelijk 500 tot 600 leerlingen vanwege woningbouw in Ringoevers en Beinsdorp.

Die toekomstige uitbreiding van de bouwmassa wordt meteen in het omgevingsplan (bestemmingsplan) worden meegenomen. Zoals verwacht waren er uiteenlopende reacties. Maar de meeste aanwezigen schrokken toch wel van de grootschaligheid van deze nieuwbouw en de moeilijke en gevaarlijke verkeerssituaties die daardoor ontstaan. Maar ook van het feit dat bijna de helft van het groen in het aangrenzende Ceres park moet worden ingeleverd. Het bouwplan past volgens velen niet meer op deze plek, veel te grootschalig. Hierdoor kan het dramatische gevolgen hebben voor de leefbaarheid van deze wijk. De locatiekeuze is daar de oorzaak van, aldus de omwonenden.

Het laatste woord over dit bouwplan is nog lang niet gesproken, dat werd wel duidelijk deze avond. Volgende week meer over dit onderwerp in deze krant.

Uit de krant