Afbeelding

'Annemaria koekoek en een klimwand'

Algemeen Sport

In de Vosse was vorige week een bijeenkomst voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Hen werd gevraagd naar ideeën om dit sport/zwemcomplex nog leuker te maken.

Dit was een initiatief van de nieuwe manager van de Vosse, Esli Onclin en de Buurtsportcoach Paul de Bree. Er waren zes kinderen van de partij en er werden tal van bruikbare ideeën geopperd die nog worden uitgewerkt. De 11-jarige Quinten Geuke kwam met het idee om van deze groep kinderen een soort denktank te maken. Toen Onclin liet doorschemeren dit een heel goed idee te vinden, reageerde Quinten: "Krijgen we dan ook een pasje?", hetgeen door Onclin werd bevestigd: "Ja dat is leuk, dat krijgen jullie!"

Nieuwe Denktank vol goede ideeën

In de Denktank zitten naast Quinten ook Koen Scholte (9), Timo van Haaften (9), Jorja van Ekkendonk (7), Minke de Wagt (6) en Quintin van Ekkeldonk (8). Zij zullen nog diverse keren bijeenkomen om te brainstormen. Buurtsportcoach De Bree zat met een grote grijns aan tafel. "Wat zit ik te genieten zeg. Ik zit nu een half uur te luisteren. Wat een fantastische ideeën zijn er al naar voren gekomen."

Opvallend was dat de kinderen duidelijk op zoek zijn naar populaire activiteiten, geïnspireerd door dingen die ook gedaan worden op school. Spelletjes blijken nog steeds heel populair: apenkooien, Annemaria Koekoek en Tien tellen in de rimboe.

Ook gamen en trefbal blijken in trek, alsmede fitness en sportapparatuur. De vraagstelling was voor activiteiten in de sporthal, met name als het regent, maar ook buitenactiviteiten werden genoemd. "Kan er geen klimwand komen, of kunnen er misschien basketbalnetten opgehangen worden? Er is altijd alleen maar voetbal!", opperde een van de kinderen, terwijl er ook gepleit werd voor waterspelletjes, extra speelmatten, duikactiviteiten en spelletjes op het speelveld. De kids raakten steeds meer op dreef; een warm bubbelbad, een overdekking op de speelweide voor de handdoeken en de kleding bij regen, zodat ze toch kunnen zwemmen, omdat het in het water warm is en ligbedden.... Onclin schreef het allemaal op en beloofde de kinderen de komende weken alles uit te werken.

| Tekst en foto: Annemiek Cornelissen


Uit de krant