Afbeelding

Verlaging huurtarieven Hillegomse binnensportaccomodaties.

Politiek

Met ingang van 1 januari 2017 heeft de gemeente Hillegom de huurtarieven van binnensportaccommodaties (sporthal en gymzalen) verlaagd voor de Hillegomse sportverenigingen. Sportclubs die moeite hebben financieel het hoofd boven water te houden, krijgen op deze manier een steuntje in de rug.

Het belang van sport voor de Hillegomse samenleving is groot, de gemeente wil sport bereikbaar houden voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee.

De sportverenigingen zijn inmiddels geïnformeerd.

Een aantal sportverenigingen heeft in het verleden aangegeven dat zij de huurtarieven vrij hoog vonden ten opzichte van de tarieven in de omringende gemeenten.

November 2014 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin de gemeenteraad het college verzocht die mogelijke verschillen te onderzoeken, waarbij ook het subsidiebeleid aan de verenigingen werd betrokken.

In november 2015 is er naar aanleiding van het onderzoek een brief naar de gemeenteraad gestuurd met de conclusie dat de tarieven in Hillegom aan de hoge kant waren.

College is overtuigd van belang van tegemoetkoming

Men zag toen geen mogelijkheid om de huurverlaging te financieren en tegelijkertijd de waarderingssubsidies voor de clubs intact te houden. Maar het college was wel degelijk overtuigd van het belang van een tegemoetkoming aan de Hillegomse sportverenigingen.

"Inmiddels is er vanaf 2017 wel structureel geld beschikbaar gesteld om de tarieven te verlagen ", zegt portefeuillehouder Sport wethouder Fred van Trigt.

Hoofd boven water houden

"Zo willen wij het mogelijk te maken dat de sportverenigingen, die het toch al lastig hebben, hun hoofd financieel boven water kunnen houden.

Het voortbestaan van onze sportverenigingen is iets waar de gemeente groot belang aan hecht.

Met dit besluit houden we sport en bewegen bereikbaar voor iedereen en dragen wij bij aan een gezond Hillegom".

Uit de krant